Mobilisation..,

De MKB MainTrend voor 2015

Op dit moment komt al bijna 40% van al het webverkeer in Nederland van smartphones en tablets. Daar staat tegenover dat zo’n 80% van alle Nederlandse websites in feite ongeschikt is voor mobiele apparaten. Zeker voor smartphones. Realiseer je ook dat zoekopdrachten en social media consumptie al voor meer dan 50% plaatsvinden op smartphones. Dat betekent dat meer dan de helft van alle bezoekers aan jouw website die afkomstig zijn van Google, Facebook, Twitter, Linkedin, etcetera je site op een smartphone bekijken.

Mobiele aankopen (m-commerce) groeiden het afgelopen jaar drie keer zo snel als desktop aankopen. De groei van m-commerce versnelt zelfs de laatste maanden. De reden hiervoor is dat steeds meer grote retailers hun webwinkels de afgelopen maanden geschikt hebben gemaakt voor mobiele gebruikers. Daarmee is het gemak om via je smartphone of tablet een online aankoop te doen flink gestegen.

De consument maakt daar graag gebruik van, 50% van alle shoppers geeft aan dat ze waarschijnlijk tot zeer waarschijnlijk dit jaar al producten online zullen bestellen via hun smartphone. Ondernemers die social media willen inzetten om bezoekers naar hun website te sturen, kunnen er dan ook niet omheen: die website moet absoluut geschikt zijn voor smartphones. Zo niet, dan gooi je van elke Euro die je uitgeeft aan social traffic zo’n 75 cent weg.


Kijk hier voor alle MKB + Comm. trends


 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: