Socialenterprise-ism..,

Excellente service is SuperSales tool

In 2017 is goede klantenservice goede marketing, want elke klant is potentieel een verslaggever. Als bedrijf kun je tegenwoordig beter je geld eerst steken in excellente klantenservice en daarna pas in reclame. Want ontevreden klanten schrijven hun frustraties van zich af op review sites met veel –heel veel- bezoekers. De beste marketing voor jouw organisatie komt van je ambassadeurs: je klanten en volgers die je aanbevelen bij hun vrienden en kennissen. Luister daarom actief via social media naar conversaties die over jouw bedrijf gaan.

Sociaal ondernemen wordt dus nóg belangrijker. Een klant hecht in het beslissingsproces steeds meer waarde aan ervaringen van anderen. Door internet en social media is het steeds eenvoudiger om ervaringen uit te wisselen. Als ondernemer heb je met een breed netwerk dan ook een goudmijn in handen.

Op allerlei fora en blogs kunnen we tegenwoordig onze mening geven. Veel sites draaien alleen maar op deze user-generated content en zijn zo belangrijk geworden in het aanschafproces van vele mensen en dus ook marketeers. Sites als Kieskeurig of Trustpilot. Met de opkomst van social media en mobile zie je steeds meer concepten opkomen die alle ingrediënten combineren en het meetbaar kunnen maken. Gaat het bij reviewmarketing nog om het verzamelen van reviews van je klanten (positief en negatief), met word-of mouth-reclame worden de rollen omgekeerd. Hier zijn consumenten de zender en bepalen zij de boodschap: human advertising.


Kijk voor alle MKB trends op: zomerinhuis.nl / communicatie+


 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: