Sharability..,

DOOR SHAREN VERTROUWEN + KLANTEN GENEREREN:

Ga even bij jezelf na.., hoelang is het geleden dat je iets ’voor niets’ van een site hebt gehaald. Gisteren, vorige week of vandaag nog. Voor informatie, een leuk HowTo-filmpje, een awesome app… Grote kans dat je op deze FreeGoodies plek blijft terugkomen. Met als (onderzocht) resultaat dat je bij een tweede of derde bezoek, daar ook iets koopt… 

Sommige klanten die ik spreek zien sociomedia nog steeeds als een tijdverslindende opgave. Zuchtend vertellen ze me over de moeite die ’t kost om de on-line dialoog gaande te houden. Tegelijkertijd vertellen ze me vaak ook de verhalen over tegenvallende verkoopresultaten en over de tijd die ze doorbrengen met het wachten op klanten. On en offline…

Ik begin dan altijd met de stel je ’ns voor vraag. Stel je ’ns voor dat je de helft van deze ’wachttijd’ gebruikt om on-line je verhaal te gaan verspreiden. Tijd die nu toch al niet wordt gebruikt. Dus feitelijk niets kost… Voorzien van wat slimme, vaak op-maat gemaakte on-line tools zie je deze socio-sceptici, in no-time afficionado’s worden van online marketing.

Waarom..? Omdat ze weer sales krijgen, nieuwe kopersgroepen creëeren, maar vooral omdat ze weer grip krijgen op hun eigen marketing en communicatie. Is dit moeilijk..? Nee. Is het eenvoudig? Ja.., vermits je er een tijdje mee onderweg bent. Zoals eigenlijk alles met techniek. Ga daarom niet bij-de-pakken neer zitten. Maar pak nu je kansen. Juist in deze tijd. Want als iedereen niets doet met online communicatie, is een beetje moeite meer al ruim voldoende voor verandering. In dit geval voor jouw eigen verkoopresultaten.

Kijk voor alle Marketing + Communicatie Trends ook ’ns op http://www.slideshare.net/EricZomer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: