Collaborative..,

SLIMME ONLINETOOLS CREËEREN COHESIE:

Collaborative Tools: een mooi woord voor handige (online) tools die werknemers inzetten om beter samen te werken. Niet zelden zijn dit dezelfde online tools of social media die werknemers thuis ook gebruiken. Deze blend in thuis- en werkgebruik van online tools is één van de belangrijkste drivers achter grotere efficiency en productiviteits toename van bedrijven.

Wat opvalt in het onderzoek is dat veel teams zelf de invoering van collaboratieve tools aan dragen om beter te communiceren of samen te werken met hun collega’s. De hierdoor verbeterde communicatie en samenwerking, met name die door middel van sociale media, dragen bij aan een verbeterde productiviteit met zo’n 20-25%.

Sociale media ondersteunen dus het creëren en behouden van de werknemersbetrokkenheid, terwijl het de efficiëntie en het innovatief vermogen verbetert en (gedeelde)passie versterkt. Uit eerder TNO-onderzoek (onder Nederlandse werknemers) bleek dat het social media gebruik leidt tot innovatieve werknemers, dus betere innovatie, dat we minder tijd kwijt zijn aan het zoeken van informatie en elimineren zo de kans op dubbel werk. Best handig in een tijd waar veel bedrijven meer met minder moeten doen….

Kijk voor alle recente Marketing + Communicatie Trends ook ’ns op: http://www.slideshare.net/EricZomer

Tags: , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: