Socioworking..,

SOCIAL MEDIA VERHOGEN WERKPLEZIER

Ook in de werkende wereld zijn wij het liefst 24/7 verbonden met onze vrienden en hun netwerken. Zodanig dat we tenminste 1.5 uur per dag besteden aan het gebruik van social media. Op ons werk wel-te-verstaan. Meer dan 65% van jonge werknemers (25+) geeft aan niet te willen werken bij bedrijven die dit verbieden. Zij zien socialmedia namelijk als veel meer dan alleen contact hebben met derden. Daarin hebben ze geen ongelijk…

Wat meteen opvalt is dat 68% van de werkgevers aangaf al bezig te zijn of na te denken over restricties omtrent het social media gebruik.Moeilijk.., want hoe is nu precies na te gaan wat jouw medewerker uitspookt on-line? Is hij of zij op zoek naar nieuwe business opportunitiesof een hete date voor die avond? Anyway.., eind vorige maand kwam Sharetronix met (weer) een goede infographic die data uit de diverse bronnen (Microsoft, MIT Sloan Management, McKinsey, Deloitte e.a.) gebruikt om in kaart te brengen hoe het nu precies met deze werknemerstevredenheid is gesteld, in dit geval hun passie, productiviteit, efficiëntie en waar ‘enterprise’ sociale media aan bijdragen. Maar liefst 71% van de ondervraagden geeft aan dat zij helemaal niet betrokken zijn bij hun organisatie…. Ooops!!

Kijk voor alle recente Marketing + Communicatie Trends ook ’ns op: http://www.slideshare.net/EricZomer

Tags: , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: