Enterprisesocial..,

DE TALENTVOLLE SLIMMERIKKEN WORDEN STEEDS SLIMMER:

ESM: De meeste bedrijven zetten social media in als kanaal voor marketing en pr. Maar social media zijn een nog krachtiger middel om samenwerking te ondersteunen. Deze vorm van social media noemen we Enterprise Social Media (ESM). Goede voorbeelden van ESM-tools zijn: Yammer, Socialcast, Salesforce Chatter, Jive, Socialtext en Office Talk. Wat zijn de resultaten als je ESM op een goede manier inzet in je werk?  

Recent onderzoek laat een toename in samenwerking zien van 37% bij het goed inzetten van ESM. Het belangrijkste effect van deze inzet is het wegnemen van barrières voor samenwerking. Iedereen kent deze barrières en heeft ermee te maken: verschillende afdelingen in het bedrijf waartussen maar moeilijk samenwerking plaatsvindt, verschillende geografische locaties, verschillende werktijdstippen en de remmende werking van de hiërarchie.

Het slechten van deze barrières stelt mensen in staat om flexibel samen te werken met mensen door heel het bedrijf. Stel het je voor alsof jij op ieder moment met een voor iedere situatie ideaal team rond de tafel zit. Mensen die waarde toevoegen, participeren ongeacht rang of stand. Deze manier van  samenwerking is vaak gericht op het oplossen van problemen of het pakken van kansen. Daarom is samenwerken met behulp van ESM veel effectiever dan de aangeleerde ’’old-skool’ manieren waarop we gewend zijn te werken. Kom dus ’ns uit je comfortzone en probeer deze manier van werken. Het zou zomaar kunnen lukken ……………………………………………………………………………………………

Kijk voor alle recente Communicatie + Marketing Trends ook ’ns op: slideshare.net/EricZomer

Voor nog meer forecasts + facts & figures over on- en offline communicatie kun je ook kijken op:

pinterest.com/zomerinhuis                              …………………………………………………………………………………………

 

Tags: , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: