Turn on dialogue..,

Turn on Dialogue..,

VERDIENDE AANDACHT IS NOOIT GRATIS.

TEGENWOORDIG HOOR JE MARKETEERS VEEL PRATEN OVER VERDIENDE AANDACHT. MEESTAL IN DE CONTEXT VAN GRATIS OF GOEDKOOP. FOUT. BIJ HEN ZOU DE NADRUK MOETEN LIG­GEN OP: ’VERDIEND’. EEN MERK MOET NAMELIJK HET RECHT VERDIENEN OP HET MEEST SCHAARSE GOED WAT DE CON­SUMENT HAAR KAN GEVEN: AANDACHT + TIJD… 

De klant is namelijk de enige reden waarom een merk geld zou moeten besteden aan marketing. Ze hebben hun mond vol van customer experience en customer service & loyalty. Maar tegelijkertijd zie je dat de meeste merken minder dan 20% van hun marketingbudget investeren in hun bestaande -loyale- klanten. Dit betekent maar liefst 80% nog steeds geïnvesteerd wordt in de aquisitie van nieuwe klanten. Terwijl iedereen toch inmiddels wel weet dat 80% van de inkomsten gegenereert wordt bij de bestaande klanten. Oops, over retentie gesproken… Van­daar ook een hernieuwde aandacht van (slimme) marketeers en de vaak jonge innoverende merken voor nieuwe vormen en toepassingen van customer loyalty.

De basis hiervan is: ’Behandel je klant goed, dan komen ze altijd terug’ Klinkt als bepaald geen rocket-science en dat is ’t ook niet. Met dit principe als uitgangspunt is het vaak niet eens nodig om als merk de online conversatie (eenzijdig) te beginnen. Optimale service, klantvriendelijkheid of bijvoorbeeld meer dan normale aandacht voor achtergronden of klant motieven, zijn vaak al voldoende voor een positieve ’buzz’ op de socialmedia kanalen.

Het simpele feit dat je je merkbelofte nakomt in plaats van deze (alleen in communicatie) te beloven, zorgt al voor een positieve merkbeleving en bijbehorende buzz… Dit zegt overi­gens ook wat over de communicatieve denkwijzen van de meerderheid der bedrijven, die nog steeds met ronkende ’kumpany-prietpraat’ hun klanten proberen te overuigen dat zij toch ècht de beste zijn…

Anyway, als we dus op een effectievere wijze willen communiceren met onze klanten èn deze willen omturnen naar fans van het merk, zullen we toch echt moeten investeren in word-of-mouth. Want met de online tools van nu: content creatie en conversatie, wordt er een nieuwe basis aangereikt om jouw merk slimmer uit te vinden, vanbinnen uit opnieuw op te bouwen. Echter, opener, leuker vooral. Waarom zou jij als merk altijd maar als eerste de conversatie moeten openen? Luister, get invited, reageer & geef. Pas dan onstaat de werkelijke dialoog.

Kijk voor alle Marketing + Communicatie Updates ook ’ns op: http://www.slideshare.net/EricZomer

Tags: , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: