The Big KnowHow

Meten is weten geldt steeds meer voor social media inzet

INSTAGRAM RAZENDPOPULAIR BIJ TOP 100 WERELDMERKEN

Meten is weten. Steeds meer ’analytics tools’ om de prestaties van social media te analyseren komen beschikbaar. Onlangs presenteerde Simply Measured weer een reeks hele slimme en een maand eerder deed Bottlenose dat ook: een eenvoudig te bedienen socialmedia sonar die een goede visuele interpretatie geeft van de reikwijdte en effectiviteit van de door jou gebruikte social media kanalen.

Anyway.., ik zou zo zeggen probeer ze zelf ook ’ns. Daarbij lanceerde Simply Measured ook de ‘Instagram analytics tool’ voor het publiek maar ook voor zakelijke klanten. Samen met deze release kwam het bedrijf met een onderzoek naar buiten waarin gekeken is naar de Interbrand Top 100 bedrijven in combinatie met hun gebruik van Instagram. De Interbrand Top 100 is de lijst met ’s werelds bekendste merken, zoals Coca-Cola, IBM en Google.

40% van de Interbrand 100 zijn actief op Instagram. Dit lijkt veel, maar in vergelijking met Twitter en Facebook, die zeker 90% of meer behalen, valt dit reuze mee. Grote merken hebben logischerwijs ook meer volgers: 35% van die 40% heeft 20.000 volgers en meer terwijl 8 van de 100 merken, 20% dus van de 40%, zeker meer dan 100.000 volgers hebben. MTV en Starbucks, nummer 55 en 96 op de lijst, hebben bijna één miljoen volgers. Nike en Audi staan bovenaan de lijst. Je zou maar zo’n pagerank hebben…

Kijk voor alle Marketing + Communicatie Updates ook ’ns op: http://www.slideshare.net/EricZomer

Tags:

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: