Differentiationism..,

BIG CHANGE IN DESCENT DUTCH POPULATION

Op 1 januari 2011 telde Nederland 1,9 miljoen niet-westerse allochtonen. Van de totale Nederlandse bevolking wordt ruim 11,4% tot deze niet-westerse allochtonen gerekend. In absolute zin leverden de Marokkaanse, Turkse en Somalische herkomstgroepen de grootste bijdrage aan de groei van het aantal niet-westerse allochtonen.

Op dat zelfde moment telde Nederland 1,5 miljoen westerse allochtonen. Van de totale Nederlandse bevolking wordt ruim 9% tot de westerse allochtonen gerekend. Ruim een derde van de toename van het aantal westerse allochtonen werd veroorzaakt door Polen. Bulgaren en mensen uit de voormalige Sovjet-Unie leverden ook een grote bijdrage aan de groei van het aantal westerse allochtonen.

Vreemd genoeg is er voor deze massieve groep potentiële kooplustigen (op het food-kanaal na) niet zo heel veel veel te beleven qua specifieke sales benadering èn 1-op-1 online beleving. Op enkele grote winkelketens na die hierin differentiëren, zijn er nog weinig MKB-bedrijven die hun best doen om deze -als loyaal en goed spenderende bekend staande- consumenten te bedienen. Wellicht moest je dat toch ’ns overwegen..?

Kijk voor meer retail en demografische trends van zomerinhuis.nl ook ’ns op: http://www.slideshare.net/EricZomer

Tags: , , , , , , , , , ,

About zomerinhuis.nl

Ik help merken en organisaties met de activatie van hun doelgroepen, door sterke strategie te 'verpakken' in design dat harten raakt, in taal die mensen in beweging brengt en dit alles strak te vertalen in online techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: